söndag, juni 19, 2011

Gikasjön, dag 2.

Styrkta av en natts sömn och en stadig grötfrukost så var vi redo att möta utmaningar av alla de slag, inget var omöjligt!
Vi började med en morgontur på Gikasjön, självklart på jakt efter röding.

Vackert väder och underbar natur, här ser du Ransaråns utlopp i Gikasjön.
Efter en förmiddag med klent resultat(någon enstaka mindre röding) så kände vi att en stadig lunch på grillade parisare var vad som saknades.

Nåväl, efter en stadig lunch med kaffe och sedvanligt "luftutsläpp" beslutade vi oss för att testa ån som förbinder Gikasjön med Fatmomakkeviken(Kultsjön). Vilket bottennapp, det var knappt att det fanns något vatten i ån. Trots detta lyckades "MÄFar" att ta en liten stackars öring som fick återvända för tillväxt.

Hmmmm, nu började de första föraningarna komma.....skulle fiskeresultatet bli i nivå med förra årets fiasko?

Dags att ladda med fläskpannkaka!!

Vi började vår kvällstur med att stiga iland vid Ransaråns utlopp för att språka med ett gäng "flugfiskefjollor" som campade där. Dom påstod ju självklart att fisket varit riktigt bra förra veckan, men inte just nu.
Men det är väl ändå själva f_n, 2010 var vi en vecka för tidigt ute & ska vi nu 2011 vara en vecka för sent ute?!
Eftersom man inte kan lita på "flugfiskefjollor" så äntrade vi båten för kvällsfisket.....som renderade i ett par fiskar, men i en underbar miljö.

Gikasjön i kvällsljus.

Tjaaaa, vad kan man säga.....även denna kväll var fisket lite klent, men vi kunde i alla fall lägga nyrökt öring på kvällsmackan!

Inga kommentarer: