fredag, juli 31, 2009

Borga, dag 1.



Nu så var det äntligen dags för den efterlängtade resan till Borgasjön, med målsättningen att få ta upp röding. Saken är den att jag har aldrig tidigare fiskat röding....men nu skulle den bristen åtgärdas.

"Svågern" lastade in mig med utrustning i sin Volvo och vi anträdde resan glada och fulla av förväntan ........röding....nu skulle det ske.
Efter ankomst till Borgagården(där vi hyrde stuga) och en snabb middag så äntrade vi båten för helgens första fiskepass.
En ljummen kväll med knappt märkbar vind och spridda moln på himlen....perfekt !!

Nu skulle vi använda oss av vad som för oss beskrivits som den enskilt största uppfinningen sedan elden och hjulet, nämligen Långedraget!!!!! För er som inte vet bättre så är Långedraget det enda som krävs för att säkerställa fångst av oanade mängder fantastiska rödingar. Troligtvis så hävdar säkert någon att det är tack vare Långedraget som människan rest till månen!!
Efter en timmas släpande av detta underbara bete så bytte vi(mot bättre vetande) till spinnare......och vad händer....Svågern får en röding!!!!
Under följande timma så får vi ett par rödingar till samt ett par öringar, den största på ca 700gram. Inga jättar men trots allt så hugger dom.
Trötta men nöjda så åker vi "hem" till stugan för att inta viloläge.

Inga kommentarer: