onsdag, juli 08, 2009

Flexibilitet,

är viktigt.....man måste vara uppmärksam på de yttre betingelserna och förändra sin planering därefter. Vackra ord för att förklara varför kvällens fisketur omvandlades till en naturundersökande upplevelse.
Jag och "" bilade till "Älven" där vi snabbt insåg att det var lönlöst....de senaste dagarnas nederbörd hade medfört att vattennivån var riktigt hög samt att det var riktigt grumligt. Vi testade trots allt att fiska en stund, men accepterade till slut(gnälligt muttrande) att det var lönlöst.

En till synes lysande idé tändes då hos oss.....vi skulle utforska ett tillflöde till "Älven", en liten bäck där öringen enligt betrodda uppgiftslämnare går upp för att leka. Där skulle det även finnas stationär öring.
Bäcken visade sig inte vara stor, kanske 1,5m bred, men väldigt fin. Den riktigt inbjöd oss till bäckmete, den mest spännande form av mete som finns. Vi kom överens om att prova innan sommarn är över, även om det mest troligt inte finns någon öring av storlek att tala om.
Därefter kollade vi även som snabbast på den lilla skogstjärnen som var ursprunget till bäcken, vackert värre.
Kvällen resulterade inte i fångad fisk, men en härlig naturupplevelse och..........just det....en grävskopa mitt i skogen!!

Inga kommentarer: